predsjednik RS-a

Dodik: Naš interes nije NATO, od te alijanse nismo imali ništa

dodik
18.10.2017.
u 15:15

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je da, nakon usvajanja rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti tog bh. entiteta, očekuje od svih predstavnika RS-a u bh. institucijama da prestanu bilo kakve aktivnosti u pogledu približavanja BiH NATO savezu.

- Naš interes nije NATO, jer nismo imali ništa od te alijanse. Naš interes pogotovo nije NATO koji se ovdje uključio u pitanje sramotne presude za Han Pijesak - rekao je Dodik u intervjuu za RTRS.

Kaže da je dio scenarija da se ne sudjeluje u radu Narodne skupštine i to da opozicija pobjegne od glasanja o rezoluciji o vojnoj neutralnosti.

- Rad NSRS se mjeri po tome da li imate većinu, a većina postoji. To što je netko sam sebe isključio ili nije došao na sjednicu, ne znači da je Skupština krnja. Ovo je parlament u punom kapacitetu - rekao je Dodik.

Tvrdi da su sinoćnja dešavanja u Narodnoj skupšini pokazala da je "destabilizacija RS kontinuiran posao vanjskih i unutarnjih neprijatelja, koji su počeli napadima na njenog predsjednika, MUP, RTRS, a sada i Narodnu skupštinu RS".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije