novi krug

Dodik najavio razgovore u Sarajevu s Čovićem i Izetbegovićem

milorad dodik
Josip Regovic/PIXSELL
24.11.2021.
u 19:32

"Odmah putujem u Sarajevo razgovarati s europskim veleposlanicima i Čovićem i Izetbegovićem kao i komesarom Oliverom Varhelyiem, kazao je na konferenciji za medije u Banjoj Luci član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

"Spremni smo raditi na implementaciji velikog investicijskog paketa koji podrazumijeva izgradnju autoputa. Ne bih volio da smo stavljeni u situaciju da moramo birati ili prihvatiti ono što političko Sarajevo hoće da bi koristili sredstva EU ili pak da angažiramo neke druge alternativne faktore", kazao je on nakon sastanka s Oliverom Varhelyiem, piše Klix.ba. 

Autoput je najvažniji projekt, dodao je, traži se da se RS zaduži da pravi autoput Šćepan Polje - Foča, primarno smo zainteresirani za korištenja sredstva EU ali možemo naći i alternativu, naveo je Dodik.

"Rekonstrukcija pruge od Doboja do Šamca je treći projekt. Bez toga možemo živjeti. Bilo bi dobro da se ona napravi. Ali u svakom slučaju ne želim oponirati nikome iz Europe, ali mislim da se ti projekti trebaju realizirati bez dodatnog političkog uvjetovanja. I da je to nešto što može stvoriti osnovu za rješavanja i buduće političke procese u BiH", kazao je on.

Nakon sastanka s komesarom za proširenje EU Oliverom Varhelyiem Dodik je kazao novinarima kako su razgovori bili vezani za političku situaciju.

"Od nas se očekuje da se vratimo u rad državnih organa. Oni koji stoje iza nametnutoga zakona trebaju da rješavaju taj problem. Bez povlačenja i ukidanja te odluke to neće biti moguće. Mi smatramo da je pitanje imovine rješeno Daytonom. Naš prijedlog je da se to pitanje riješi međusobnim sporazumom. Imovina pripada entitetima i distriktu", zaključio je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?