Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Dodik na svečanoj akademiji u Novom Sadu

25.11.2018.
u 16:13

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik nazočio je danas u Novom Sadu obilježavanju stogodišnjice pripajanja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Iz Predsjedništva BiH je priopćeno da je, uz brojne zvanice, Dodik prisustvovao i otkrivanju spomenika kralju Petru Prvom Karađorđeviću na Trgu Republike u Novom Sadu, a potom i svečanoj akademiji na kojoj se obratio prisutnima.

Dodik je rekao da treba čuvati regionalnu stabilnost i Daytonski sporazum, te da želi da suradnja Republike Srpske i Srbije bude još veća.

Naveo je da je prije 100 godina srpska vojska oslobodila Banju Luku i donijela slobodu, a "da su sve općine banjolučke regije i njih 12 uz Drinu tražile pripajanje Srbiji, što je malo poznata činjenica, ali i nerealiziran zahtjev".

Ustvrdio je između ostalog da su "snaga i jedinstvo Srbije naš ponos" te da su "Srbi i u tom i u Drugom svjetskom ratu dali i donijeli slobodu svima na ovim prostorima".

On je poručio da, kao netko tko ne živi u Srbiji nego dolazi povremeno, može uočiti vidljiv i svakodnevni napredak.

- Mogu svjedočiti i vidim Srbiju koja je gotovo neprepoznatljiva na putu svog razvoja u odnosu na prije samo nekoliko ili desetak godina. I to je naš ponos - rekao je između ostalog Milorad Dodik, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije