Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Izvanredno stanje nije napad na slobodu ljudi

Milorad Dodik
28.03.2020.
u 14:40

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas kako je cilj uvođenja izvanrednog stanja u Republici Srpskoj efikasnije odlučivanje u novonastalim okolnostima i pooštravanje mjera kako bi se što prije stalo u kraj širenju koronavirusa.

- Od početka je bilo zahtjeva za proglašenje izvanrednog stanja, jer moramo brzo donositi odluke. Izvanredno stanje nije ništa, nije nikakav napad na slobodu ljudi, ništa se neće promijeniti za građane - rekao je Dodik, prenosi RTRS. 

Dodik je za ATV rekao kako Republika Srpska prvi put u povjesti uvodi izvanredno stanje kako bi efikasnije spriječila širenje pandemije i ublažila neminovnu ekonomsku štetu.

- Mi se suočavamo s ljudima koji ugrožavaju zajedničke napore i morat ćemo pooštriti kaznenu politiku prema onima koji ignorirajuu naređenja zdravstvenih vlasti - istaknuo je on.

Dodik je naglasio kako je, primjerice, za odgodu plaćanje obveza, potrebna promjena zakona, što će se omogućiti uvođenjem izvanrednog stanja.

Dodik je rekao kako će među prvim mjerama biti uplata doprinosa za radnike ugostiteljskog sektora Republika Srpska.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?