Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Izetbegovića treba podsjetiti da BiH čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda

dodik
18.10.2019.
u 07:09

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u BiH, prema Ustavu, glavnu riječ vode entiteti i kako samo ono što oni dogovore može biti politika na zajedničkoj razini.

Dodik smatra da lidera SDA Bakira Izetbegovića treba podsjetiti na ustavni član u kome se navodi kako je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. 

"Onda bi Izetbegović sve učinio da se postigne barem bazični dogovor između entiteta i naroda, a ne da pokušava realizirati deklaraciju SDA i favorizirati razinu BiH koja ne postoji i apsolutno nije nadređena Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH)", rekao je Dodik za "RTRS", komentirajući Izetbegovićevu izjavu da će status quo u pogledu formiranja vlasti BiH trajati "dok SNSD ne shvati da entitet ne može komandirati državi".

Dodik je naglasio da Izetbegović neće tu vrstu usuglašavanja politika i zajedništvo, te da traži sebi poltrone, a ne partnere.

"Nalazi ih u Srpskoj i ti ljudi s različitih pozicija pokušavaju slati ružne poruke o Republici, poput onih o navodnim paravojnim formacijama i Crnatkovih da SNSD vodi u rat", naveo je Dodik, prenosi Srna. 

On je rekao kako lideri SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović sada pokušavaju reći da imaju većinu u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH od 22 glasa i da mogu nešto stvoriti. 

"A, eto tamo je SNSD nesposoban i ne može to uraditi, iako je stranka koju vodim dobila većinu na prošlim izborima, osvojila vlast u Srpskoj i ima dvotrećinsku podršku Vladi", rekao je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?