SNSD-ov kandidat pobijedio u Laktašima, SDA-ov u Srebreniku

Dodik i Izetbegović dva tjedna prije općih izbora dobili načelnike

izbori_lokala_280914
Foto: agencije
1/2
28.09.2014.
u 22:47

Zasigurno će i ove lokalne izborne pobjede biti vjetar u leđa dvojcu u borbi za pobjedu na općim izborima

Prema prvim neslužbenim rezultatima s biračkih mjesta na prijevremenim izborima za načelnika općine Laktaši kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman osvojio je 56,2 posto glasova, saznaje Srna iz Općinske izborne komisije.

Kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović osvojio je 42 posto, dok je kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević osvojio 1,8 posto glasova.

Na prijevremenim izborima za načelnika općine Laktaši glasovalo je 16.075 birača ili 51,22 posto od ukupnog broja registriranih.

A novi načelnik općine Srebrenik je SDA-ov kandidat Nihad Omerović. Omerović je osvojio oko 2.500 glasova više od drugoplasiranog kandidata, te tako porazio kandidate iz reda Unije socijaldemokrata, SDP-a i SBiH.

Prijevremeni izbori za načelnika ove općine raspisani su nakon što je Sanel Buljubašić iz SDP-a zbog zdravstvenih problema podnio ostavku na ovu funkciju, a sada ga naslijeđuje SDA-ovac.

Milorad Dodik iz SNSD-a i Bakir Izetbegović iz SDA zasigurno će i ove lokalne izborne pobjede iskoristiti kao dodatnu snagu u borbi na općim izborima koji se održavaju za dva tjedna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije