Izvršni odbor SNSD-a

Tegeltija o provjeri kandidata i imenovanju Vijeća ministara

20.12.2019.
u 16:02

Izvršni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata zaključio je danas da u ponedjeljak, 23. prosinca trebaju biti imenovani članovi novog saziva Vijeća ministara BiH koji su do sada prošli provjere u nadležnim institucijama - rekao je predsjednik te stranke Milorad Dodik.

- Formiranje Vijeća ministara treba biti završeno do Nove godine, a ukoliko se to ne dogodi postoji mogućnost da to ne bude učinjeno ni do kraja siječnja - rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Izvršni odbor SNSD-a je podržao Program reformi BiH.

- Ocijenjeno je kako taj dokument ne predviđa integracijske procese i ne prejudicira članstvo BiH u NATO-u - rekao je Dodik.

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija kaže kako je završena provjera za osam kandidata za ministre, te 10 kadidata za njihove zamjenike.

- Nije završena provjera za Mlađena Božovića, jer je SIPA tražila od suda jedan podatak – precizirao je on i kazao kako je za jednog kandidata za zamjenika ministra sigurosti, Vladimira Mijatovića, utvrđeno kako je neophodno da se kompletira podatak iz njegove diplome prije rata.

- Odluka o njihovom imenovanu je upućena Povjerenstvu za izbor Vijeća ministara i očekujem da će u ponedjeljak biti obavljen njihov izbor u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH - kazao je Tegeltija.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je rekao kako su zadovoljni odnosima s koalicijskim partnerima te vjeruje da će dogovoriti zajednički nastup u određenim općinama na lokalnim izborima i ostvariti odličan rezultat.

Nakon 15. siječnja najavio je sastanke o infrastrukturi, javnim poduzećima, enegetici...i drugim segmentima društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije