Vlada SBŽ-a

Dodijeljene koncesije za solarne elektrane u Fojnici

12.04.2023.
u 19:30

Vlada Srednjobosanske županije na svojoj je posljednjoj sjednici, uz ostalo, dala suglasnost ministru unutarnjih poslova Feliksu Vidoviću za potpisivanje sporazuma o produljenju primjene kolektivnog ugovora za policijske službenike u MUP-u SBŽ-a. Primjena kolektivnog ugovora produljuje se na dvije godine, odnosno do 1. svibnja 2025. godine, piše Večernji list BiH.

Poticaji poljoprivredi

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donesene su odluke o poticajima šumarstvu za državne šume za 2023. godinu u ukupnoj vrijednosti od 82.911,97 KM, zatim poticaji u lovstvu u ukupnoj vrijednosti od 30.000 KM i odluka o interventnim sredstvima u poljoprivredi za 2023. godinu u ukupnoj vrijednosti od 176.000 KM. Ministarstvo gospodarstva predložilo je, a Vlada SBŽ-a donijela odluke o dodjeli koncesije za izgradnju solarnih elektrana Fojnica na lokaciji Barica i Bašča, u općini Fojnica, gospodarskom društvu Comp IT d. o. o. Sarajevo, zatim o dodjeli koncesije za izgradnju solarnih elektrana Fojnica na lokaciji Ravan, u općini Fojnica, gospodarskom društvu Comp IT d. o. o. Sarajevo. Na prijedlog Ministarstva financija donesene su i odluke o izvršenju neplaniranih sredstava u proračunu SBŽ-a. Vlada je donijela odluku o usvajanju tromjesečnih izvješća bolnica kojima je osnivač Skupština SBŽ-a (JU Bolnica Travnik, JU Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik, Hrvatska bolnica "Dr. fra Mato Nikolić" Nova Bila, JU Opća bolnica Bugojno i JU Opća bolnica Jajce) o realizaciji programa financijske konsolidacije i restrukturiranja te namjenskog trošenja sredstava doznačenih od Federacije BiH.

Pomoć zdravstvu

Donesena je i odluka o raspodjeli sredstava za sufinanciranje osnovnih glazbenih škola za ožujak i travanj 2023. godine u ukupnom iznosu od 220.000 KM. Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta, Vlada će financijski potpomoći Nadbiskupsko sjemenište "Petar Barbarić" Travnik u iznosu od 10.000 KM. Sredstva će se upotrijebiti za izradu makete Grada Travnika. Vlada SBŽ-a će sa 175.000 KM sufinancirati nabavu PCR analizatora za molekularnu dijagnostiku JU Bolnici za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik, navode, među ostalim, iz Vlade SBŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?