podrška natalitetu

Dodatna novčana pomoć za buduće mame u Konjicu

beba
ilustracija
21.06.2021.
u 18:48

Pravilnikom Općine Konjic koji je u ponedjeljak potpisao načelnik Osman Ćatić o dodjeli novčane pomoći za novorođeno dijete na području te općine, uskoro počinje novi način ostvarivanja prava obitelji s djecom, a riječ je o aktivnostima koje Općina provodi kao podršku natalitetu.

 - Sretan sam što počinje jedno novo vrijeme za obitelji s djecom u Konjicu. Želja nam je da na ovaj način podržimo mlade ljude koji žele zasnovati ili proširiti obitelj i živjeti u Konjicu. Nadam se da ćemo u budućnosti svi biti ponosni na ovakve, ali i druge mjere podrške mladima, za dobrobit našeg grada i općine - kazao je konjički načelnik Osman Ćatić.

Ovim Pravilnikom je definirano da pravo na novčanu pomoć za prvo i drugo novorođeno dijete u iznosu od 100 maraka u trajanju od šest mjeseci, može ostvariti jedan od roditelja koji nije u radnom odnosu, i isti je prijavljen na evidenciji Službe za zapošljavanje – Biro rada Konjic.

Majke bez obzira na radno-pravni status moći će ostvariti pravo na novčanu pomoć za treće novorođeno dijete u iznosu od 100 maraka, u trajanju 12 mjeseci.

Također, majke bez obzira na radno-pravni status moći će ostvariti pravo na novčanu pomoć za četvrto i svako naredno novorođeno dijete u iznosu od 200 maraka za razdoblje od 24 mjeseca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije