Zvizdić:

Dobivanje zelenog svjetla povijesni trenutak za europski put BiH

Zvizdić
20.09.2016.
u 13:42

 Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je u Briselu da je danas povijesni trenutak za europski put Bosne i Hercegovine jer je dobila zeleno svjetlo, odnosno pozitivan odgovor na zahtjev za članstvo u Europskoj uniji.   

- Uz to zaključak s kojim ćemo početi pripreme za dobijanje upitnika predstavljaju jednu od najvažnijih faza u ovome procesu. Ta faza na čijoj smo realizaciji radili posljednjih 14 mjeseci danas je uspješno okončana - rekao je Zvizdić.

Vijeće za opće poslove EU donijelo je zaključak kojim se obavezuje Europska komisija da počne pripremati upitnik za BiH.

Ovo je, smatra Zvizdić, jedna od najpozitivnijih vijesti za sve građane BiH i njenu europsku budućnost, a posebno za mlade ljude koji će, kako predviđa, veoma brzo živjeti u BiH kao članici Europske unije.

- Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom procesu, a prije svega građanima BiH na idućem izuzetno važnom koraku na putu europskih integracija - poručio je Zvizdić.

Nakon današnje odluke Vijeća za opće poslove Europske unije praktično je počeo proces sticanja kandidatskog statusa za BiH, tijekom kojeg će Komisija utvrditi točno stanje u državi, njenim institucijama, zakone i pravila, te u skladu s tim i preciznu agendu za buduće pregovore o prijemu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije