Dobri ljudi pomogli obitelji Prijević iz Orašja

Dobio sam mobitel, računalo, a najsretniji sam što imamo vodu

02.12.2021.
u 18:50

Kraj godine uvijek je u znaku humanitarnih akcija, a ovoga puta ona je u Posavini uspješno vođena za tročlanu obitelji Zorana i Ivanke Prijević iz Orašja sa sinom Tomislavom koji pohađa 4. razred. Žive na rubu grada, na rubu siromaštva, ali dostojanstveno, optimistično i nadasve zahvalno za sve ono što je za njih urađeno. Donedavno su živjeli bez vode i struje, a ova je priča potaknula ljude dobre volje da im pomognu, piše Večernji list BiH. 

Želje se ostvaruju

Podsjetimo, njihov skromni dom ima tek 26 kvadrata. Sve bi to nekako i podnijeli uz svoje zdravstvene tegobe, ali, kažu, to im teško pada jer odgajaju 9-godišnjeg sina. Bila im je želja Tomislavu priuštiti život sličan njegovim vršnjacima, uređenu sobu i osnovna tehnička pomagala u koja čeznutljivo gleda kod vršnjaka. A sad se želja postupno ostvaruje.

- Vodu smo iskopali i priključena je, a i struju očekujemo uskoro - radostan je otac Zoran. Počelo je i zidanje dograđenog dijela doma od građevinskoga materijala koji je donirala Općina Orašje, potvrdila nam je Sandra Đukić, predsjednica Udruge "Osmjeh" Domaljevac koja je također vodila akciju za obitelj. - Sada je prostor dnevnoga boravka puno ljepši i odvojen je od sobe za Tomislava. Vijest o uvjetima života Prijevićevih došla je od roditelja jedne učenice koja ide u razred s Tomislavom i, kako to obično biva, humanost u Posavini uvijek položi ispit. Akciju su podržali i Večernji list i čitatelji. Među njima je i fra Petar Perica Vidić.

- Nakon teksta pročitanog u Večernjem listu, fra Petar je izvijestio župnika u Orašju fra Bonu Kovačevića o organiziranju dražbe svojih slika, a sredstva je namijenio za Prijeviće - doznajemo od Sandre Đukić. Akciju je podržala i Zajednica žena Prsten te Centar za kulturu.

- Organizirali smo stand-up komediju "Cuke" i sav prihod usmjerili za ovu obitelj - kaže Sanja Pejić, a sredstva su, dodaje Mandica Živković, namijenili za priključke na vodu i struju te pretplatu za vodu u idućih godinu dana.

Dječakova radost

Roditeljima je ipak bilo najvažnije da se njihovu sinu ispuni dugogodišnja želja, što oni nisu mogli.

- Od gospodina Baje iz Austrije naš je Tomislav dobio mobitel, računalo, televizor, novac... i poručio da, ako nešto još treba, da mu javimo - kažu. Tomislavu je najdraže to što roditeljima nije tako teško kao prije, a naveo je da mu priključak za vodu ipak najviše znači.

- Mama ne mora više na hladnoći crpiti vodu u dvorištu jer je konačno ima u kući pa sam i ja sretan - poručuje Tomislav. Skromni Prijevići svima su od srca zahvalili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?