Fond solidarnosti

Do sada odobrio 26 zahtjeva za liječenje djece u inozemstvu

07.06.2018.
u 10:14

U prvih pet mjeseci, koliko radi, Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i ozljeda djece u inozemstvu do sada je odobrio 26 zahtjeva za liječenje te djece, za što je izdvojeno oko 1,1 milijun KM, potvrdila je za Nezavisne novine Jasminka Vučković, v. d. ravnatelja ovog fonda.

- Na liječenje je do sada poslano 23 djece jer je jednom djetetu produljivano liječenje tri puta - ističe Vučković.

- Na osnovi mišljenja i prijedloga Povjerenstva, svoju suglasnost za odobrenje zahtjeva daje i Upravni odbor Fonda, nakon čega ravnatelj Fonda solidarnosti donosi rješenje - naglasila je Vučković.

Kako je kazala, na računima Fonda solidarnosti trenutačno se nalazi oko 2,6 milijuna KM, a stanje na računu svakodnevno se ažurira te je dostupno na stranici Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a.

Navela je da su, osim stanja na računu, na stranici vidljivi i kompletni izvodi iz banaka, tako da, kako ističe, javnost može pratiti i sve uplate i isplate s računa, kao i odobrene zahtjeve i drugo.

Postotak koji se izdvaja od neto plaća za Fond solidarnosti je 0,25 posto od neto plaće dok se iz budžeta Vlade, općina i gradova RS-a izdvaja 0,025 posto. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?