MIO pojednostavljuje proceduru

Do prava na mirovinu uskoro bez CIPS prijave, rodnog lista i uvjerenja o državljanstvu

šalter
Ilustracija
20.11.2023.
u 21:23

"Već su započete aktivnosti na izradi aplikativnog rješenja kojim ćemo ukinuti potrebu za dostavljanjem CIPS prijave, rodnog lista i uvjerenja o državljanstvu prilikom predaje zahtjeva za ostvarivanje prava na mirovinu", kazao je Subašić

U Zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje FBiH pokrenuta je procedura ukidanja CIPS-a, što će dovesti do znatno jednostavnijeg ostvarivanja prava na mirovinu.

V.d. direktora Zavoda Halil Subašić je priopćio kako će se pravo na mirovinu ostvarivati dostavljanjem samo pojednostavljenog osobnog zahtjeva i potvrde o bankovnom računu na koji će se isplaćivati mirovina.

"U suradnji sa IDDEEA-om već su započete aktivnosti na izradi aplikativnog rješenja kojim ćemo ukinuti potrebu za dostavljanjem CIPS prijave, rodnog lista i uvjerenja o državljanstvu prilikom predaje zahtjeva za ostvarivanje prava na mirovinu. Također, s obzirom na to da se o podacima koji se tiču radnog odnosa osiguranika vodi službena matična evidencija, to uskoro više neće biti potrebno dostavljati ni rješenje o prestanku radnog odnosa, kao ni radnu knjižicu. Ukupno pet papira manje", kazao je Subašić, piše Klix.ba.

Ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Edin Forto je kazao kako mu je drago što postoji volja institucija, općina i županija da se CIPS i ostali papiri protjeraju iz procedura.

"Hvala direktoru Subašiču što je prepoznao moju inicijativu, kao i direktoru IDDEEA BIH, Badnjeviću što pomaže da građanima olakšamo posao s državom", kazao je Forto.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije