Žepče

Do kraja godine Norvežani odlučuju o gradnji dvorane

09.09.2015.
u 06:30

Kompanija prošle godine registrirana i kupila zemljište u PZ "Polja" Žepče

Norveška kompanija Teknotherm Engineering koja je prošle godine registrirala svoju kompaniju u Žepču i kupila zemljište za izgradnju proizvodne dvorane u Poslovnoj zoni "Polja" Žepče najavila je da će do kraja ove godine donijeti odluku o početku izgradnje proizvodne dvorane u Žepču. Direktori i vlasnici norveške kompanije Pál Myklebust i Roy Moberg zajedno s Ivom Klarićem, direktorom Teknotherm Engineering d.o.o Žepče posjetili su općinu Žepče i susreli se s općinskim načelnikom Matom Zovko, piše Večernji list.

Planovi Norvežana

Sastanku koji je održan u uredu općinskog načelnika nazočili su pomoćnici načelnika Brigita Lovrić i Namik Maličbegović te direktorica RAŽ-a.

Tema sastanka bili su planovi norveške kompanije oko poslovanja u BiH odnosno u općini Žepče te mogućnosti koje su im na raspolaganju kod izgradnje proizvodnog objekta i pokretanja proizvodnje.

Kako su kazali direktori Teknotherma Engineering u tijeku je završetak dva velika projekta u vrijednosti od tri do četiri milijuna dolara, a kada ti projekti budu privedeni kraju u lipnju ili srpnju iduće godine, tada će se donijeti i konačna odluka o početku gradnje u Žepču. Prema riječima Roya Moberga, planira se zaposliti od 30 do 40 novih radnika koji će raditi na izradi industrijskih strojeva za bušotine i offshore industriju po kojima je kompanija Teknotherm Engineering i poznata u svijetu.

Općinski načelnik Mato Zovko je naglasio da će općinska administracija biti na raspolaganju za sve radnje koje bude trebalo provesti kako bi se ubrzala gradnja objekta i dobila podrška nadležnih ministarstava kod realizacije same investicije.

Zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s općinom Žepče iskazali su i norveški investitori koji su bili oduševljeni prirodom i klimom koja vlada u općini Žepče.

Metalne prerađevine

S obzirom da su ljubitelji brdskog biciklizma, predjeli oko Žepča su im bili zanimljivi i za buduće avanturističke pohode na koje će krenuti kada ponovno dođu u posjet općini Žepče.

Inače, tvrtka Teknotherm Engineering d.o.o. u Žepču djeluje od 2014. godine, te trenutačno zapošljava desetak radnika.

Riječ je norveškoj kompaniji koja u svom vlasništvu ima osam tvrtki koje se nalaze diljem svijeta. Osnovna djelatnost kompanije je metalno-prerađivačkog sektora. Osim toga bave se i inženjeringom i proizvodnjom raznih strojeva u pomorskom i offshore sektoru u Norveškoj i svijetu.

Na području općine Žepče u Poslovnoj zoni "Polja" kupili su parcelu površine 6815 m² za koju su pribavili sve potrebne suglasnosti, te na kojoj će krenuti s izgradnjom iduće godine.

Poslovna zona 'Polja' u kojoj je Norveška tvrtka kupila parcelu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?