SAD

Djevojčica koja je alergična na vodu

12.03.2018.
u 17:24

Svaki put kad 18-mjesečna beba dotakne vodu, dobije osip i koža joj pocrveni

Jedna od najrjeđih bolesti je Aquagenic urticaria. Od te bolesti pati manje od 100 ljudi širom svijeta. Djevojčica iz Minnesote, Ivy Lynn Angerman pati od te bolesti, a njena obitelj odlučila je podijeliti njenu priču.  

Svaki put kad 18-mjesečna beba dotakne vodu, dobije osip i koža joj pocrveni. Independent  piše da samo 15 sekundi provedenih u vodi počinje utjecati na njezinu kožu. Preporučeno je da koristi antihistaminike, mora živjeti u kući s centralnim klimatizacijskim uređajem te moraju koristiti pročišćenu vodu. Doktori malene Ivy još uvijek raspravljaju o tome što je uzrok te reakcije. Problem je u tome što postoji vjerojatnost da se njeno stanje znatno pogorša. Obitelj je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi mogli financirati njene medicinske troškove. Do sada su prikupili 32.017 dolara od 50.000 dolara koji su im potrebni. 

Majka je objasnila kako Ivy ne shvaća zašto ne može biti u vodi. Ne shvaća zašto je vrijeme kupanja tako kratko ili zašto je boli dok je u vodi. Također, smije se kupati samo dva puta tjedno i to vrlo kratko. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije