Mališan boravio među 40 djece

Dječak sa simptomima meningitisa nekoliko dana dolazio u vrtić

02.08.2016.
u 09:00

Dvogodišnji dječak iz jasličke skupine banjolučkog vrtića “Plavi čuperak” obolio je od bakterijskog meningitisa, piše Večernji list BiH. Dječaka su sa simptomima bolesti roditelji nekoliko dana dovodili u vrtić u skupinu koju pohađa 40 mališana, doznaje Glas Srpske.

Preventivna terapija

Oboljeli dječak od srijede se nalazi u Klinici za infektivne bolesti UKC RS i stabilnog je zdravstvenog stanja. U Domu zdravlja Banja Luka rekli su da su nadležne ekipe posjetile obitelj dječaka i u razgovoru s djedom doznale da se razbolio 3 do 4 dana prije nego što je primljen u bolnicu. “Dječak je imao povišenu temperaturu i osip ispod pazuha. Smješten je u bolnicu, a njegovi roditelji su primili antibiotike”, rekla je šefica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Mirjana Miljković. Ekipe ove službe su od dežurne odgajateljice doznale da je dječak bio u vrtiću u utorak i srijedu. Zbog toga je svih 40 mališana iz skupine primilo preventivnu terapiju, nju su primile i odgajateljice, a Higijensko-epidemiološka služba dezinficirala je cijeli objekt vrtića i sve igračke.

Šokirani roditelji

Adriana Basara, čiji blizanci idu u istu vrtićku skupinu kao oboljeli dječak, rekla je da se šokirala kada joj je majka, koja je u petak otišla po mališane u vrtić, kazala da ih mora voditi u polikliniku na injekcije jer je kod dječaka u skupini ustanovljena meningokokna sepsa. “Dječak je danima u vrtić dolazio s osipom na tijelu, dva dana bio je pod temperaturom. Odgajateljice su upozoravale roditelje, no uzalud”, rekla je Basara.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije