SAVJET STRUČNJAKA

Djeca vam ne žele jesti povrće? Pokušajte to riješiti s ovim trikom

08.08.2017.
u 12:30

Znanstvenici iz Australije dokazali su kako će djeca jesti povrće, ali da je važno kako im je ono servirano

Mnogi roditelji svakodnevno vode bitku s djecom zbog hrane. Pogotovo kada je u pitanju zdrava hrana, odnosno zeleno povrće. No, to ne mora više biti tako.
Znanstvenici iz Australije dokazali su kako će djeca jesti povrće, ali da je važno kako im je ono servirano. Znanstvenici sa Sveučilišta Deakin testirali su svoju teoriju na 72 osnovnoškolske djece. Svako dijete je dobilo kutiju s 500 grama oguljene mrkve, dok su idući dan dobili istu količinu, ali je mrkva bila izrezana na kockice te im je rečeno da u deset minuta pojedu koliko god mogu. Između ta dva izbora, djeca su radije jela mrkvu koja je bila u komadu nego onu koja je bila već narezana. – U prosjeku su pojeli osam do deset posto više povrća po težini kada je mrkva bila u komadu. Ovo olakšava i roditeljima jer sada znaju što djeca više vole – rekao jer dr. Gie Liem, jedan od istraživača. On pojašnjava kako je dokazano da će djeca pojesti cijelu mrkvu ako im takvu i date u ruku, a ako je ona nasjeckana na komadiće onda će se brzo zasititi. Taj savjet treba slijediti i kada je nezdrava hrana u pitanju, ali treba činiti suprotno. – Ako dijete želi nešto slatko, čokoladu nakidajte na više manjih komada i djetetu će se činiti da je dobilo puno pa će manje pojesti umjesto da ste mu dali cijeli komad u ruku da jede koliko želi – savjetuje dr. Liem. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije