Sveučilište u Mostaru

Diplome i za 18 prvostupnika edukacijske rehabilitacije prve generacije studija

22.02.2019.
u 07:38

Uvijek na kraju putovanja ili uspješno obavljenog posla čovjek osjeća zadovoljstvo postignutim ciljem. Svako naše putovanje samo je dio puta koji zovemo život. Poštovani diplomanti, vi sada znate kako se uspjeh postiže malim koracima. Ne zaboravite to - poručio je to jučer dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Mario Vasilj na svečanoj promociji u Kosači.

Veliki dan

Dekan Vasilj dodao je kako je ovo velik dan za diplomante, Fakultet, ali i čitavu društvenu zajednicu. Promovirano je 458 diplomanata - 129 magistara struke te 329 prvostupnika. Promovirano je, između ostalih, 18 prvostupnika edukacijske rehabilitacije prve generacije studija. Uime rektora Sveučilišta u Mostaru prigodnim riječima obratila se prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. Sanja Bijakšić, koja je naglasila kako svi napori FPMOZ-a ne bi bili dovoljni da nisu odavno shvatili da u fokusu svih aktivnosti treba biti student, i to onaj koji će imati odgovarajuća znanja i kompetencije koje će mu osigurati konkurentnost na tržištu rada ne samo našeg okružja već i na globalnom tržištu. - FPMOZ jedna je od najznačajnijih i najbrojnijih članica naše sveučilišne obitelji. U prilog tome govori i broj od gotovo 2800 studenata upisanih u ovu akademsku 2018./2019. godinu. Atraktivnost studijskih programa, kvaliteta nastavnog procesa, suradnja s najznačajnijim i najvećim fakultetima iz zemlje i okružja čine ovaj fakultet prepoznatljivim - istaknula je prorektorica Bijakšić.

Nastavak obrazovanja

- Današnjim preuzimanjem diplome prvostupnika uspjela sam napraviti korak naprijed u mome životnom obrazovanju. Ovo je jedan ogroman korak za mene, a prije svega za moju obitelj. Nastavila sam svoje daljnje obrazovanje kroz upis na diplomski studij koji će biti sljedeći korak u mome obrazovanju. Današnja diploma rezultat je dugogodišnjeg truda, rada i zalaganja mene, kao studenta, ali i žrtvovanja moje obitelji da postanem i budem to što jesam danas, prvostupnica matematike - kazala je diplomantica Marija Lovrić. Promovirani su magistri matematike, informatike, geografije, turizma i zaštite okoliša, biologije, kemije, glazbene umjetnosti, kineziologije, pedagogije...

- Osjećaj s diplomom magistre je neopisiv, kao i sama promocija i ova svečanost kojom završavam jedno poglavlje u životu. Nadam se poslu u struci jer obožavam ovo što sam studirala i veselim se radu u školi - kazala je Katarina Šušnjar, magistra biologije i kemije.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?