KOMENTAR UTAKMICE

Dinamo izliječio frustracije: Ivanušec nikad ranije ovo nije napravio, Petković blizu rekorda

25.07.2023.
u 22:16

Dinamo je u kazahstanskom prvaku Astani našao ispušni ventil i u potpunosti se izliječio od samoranjavanja u derbiju s Hajdukom. Na taj način posve je izbrisano sjećanje na taj crni petak, Dinamo se resetirao, okrenuo novu stranicu i s novom dozom pozitivne energije i samopouzdanja kreće u nove europske izazove. Ovakav moćni, raznovrsni, raspoloženi Dinamo sigurno je favorit u dvobojima s grčkim AEK-om, pa i protiv svih ostalih sudionika pretkola Lige prvaka. 

Od prve sekunde utakmice bilo je jasno da se radi o jednosmjernoj ulici, o igri na jedan gol, da će Dinamo deklasirati Kazahstance. To prvo poluvrijeme neko je vrijeme činilo vratara Astane Josipa Čondrića hobotnicom čiji su krakovi djelovali neprobojno, sve do 35. minute kada mu je Bruno Petković razornim projektilom rasparao mrežu.

Taj pogodak, pa i ovaj suparnik, došli su Petkoviću kao naručeni nakon frustracija koje je priuštio Dinamovim navijačima u derbiju. U Bruni je proradio inat pa je grizao, trudio se uklizavao i svojim pristupom pokazao da je i te kako motiviran i gladan golova.

Pa kad se podvuče crta pod prve tri Dinamove utakmice ove sezone i zanemarimo li neiskorišteni penal protiv Hajduka, Brunin je učinak zapravo izvanredan: namjestio je gol Baturini u Superkupu, a zabio Hajduku i Astani. Što god mislili o njemu, to je učinak dostojan reprezentativca. Kao što su i tri pogotka Luke Ivanušeca slabašnim Kazahstancima vanserijski doseg – to mu je prvi hat-trick u karijeri!

Inače, Petkovićev pogodak protiv Kazahstanaca ima osobitu težinu, ne samo kao onaj kojim je otključana Astanina brava. Naime, ovo je bio dvadeseti Petkovićev europski gol u Dinamovom dresu od 2018. godine u 61. nastupu: dva je postigao u grupnoj fazi Lige prvaka (Šahtaru i Chelseaju), a po devet u grupnoj fazi Europske lige i kvalifikacijama za Ligu prvaka. To znači kako se Bruno Petković približio Dinamovom europskom rekorderu Mislavu Oršiću na samo osam pogodaka zaostatka. Mislav je svojih 28 europskih pogodaka za Dinamo postigao u 70 nastupa. Tko zna, nastavi li Bruno s ovakvim izdanjima, možda i Mislavov rekord bude ugrožen.

Naravno, Petković neće sam moći vući Dinamo, i pod hitno mu treba dovesti napadača koji će ga rasteretiti. U Dinamu više nisu uvjereni da je Drmić sposoban izroniti iz krize, pa su se ljudi zaduženi za struku okrenuli 29-godišnjem Švicarcu Michaelu Freyu iz Antwerpena. No, saznajemo kako je predsjednica Uprave Vlatka Peras stavila veto na taj transfer.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije