Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Đikić i Jurić složni: Federalno ministarstvo je prerano ugasilo hladni program u bolnicama

29. listopada 2020. u 08:40 0 komentara 398 prikaza

U emisiji Federalne televizije „Odgovorite ljudima“ na temu borbe protiv koronavirusa u BiH gostovala je v.d. ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, Andrea Jurić.

Ravnateljica Jurić je u emisiji naglasila kako se uvođenjem novih mjera ne dobiva toliko u borbi protiv koronavirusa koliko bi dobili poštovanjem postojećih mjera.

„Najveći problem u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a sigurno i u HNŽ-u i u mnogim drugim je nedostatak inspekcijskog nadzora, i cijeli sustav srlja u pisanje novih mjera, novih mjera“, rekla je ravnateljica Jurić, te dodala: „Bilo bi logičnije i jednostavnije svima nama svesti mjere na minimum, da kažemo 10-15-20 mjera, ali za mjere kojima možemo osigurati kontrolu“.

Akademik Ivica Đikić je rekao da ukoliko mjere poštuje manje od 80 građana onda one ne funkcioniraju, a na upit ravnateljice Jurić za mišljenje o novoj naredbi Federalnog ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike koja nalaže „obustavu svih hladnih programa i rad samo hitnih programa“ odgovorio je: „Ovakve mjere bi trebale dolaziti najkasnije“.

U nastavku emisije ravnateljica Jurić je rekla kako za kontroliranje situacije sa kronavirusom je potrebno još najmanje dvije godine, ali i naglasila kako nije dobila odgovor od Federalnog ministarstva na dopis koji je poslala.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.