Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Digitalno emitiranje u BiH još nije započelo iako su dozvole javnim servisima izdane

18. svibnja 2016. u 09:00 0 komentara 50 prikaza

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH utvrdio je kako u BiH još nije počelo digitalno emitiranje iako je Agencija dodijelila dozvole Javnom RTV sustavu i javnim RTV servisima koja vrijedi od 1. ožujka.

Vijeće je podržalo Agenciju u daljnjim nastojanjima za provođenje zadataka iz svoje nadležnosti kako bi proces digitalizacije zaživio, priopćeno je iz RAK-a.

S tim u vezi, Vijeće je prihvatilo informaciju o definiranju tehničkih uvjeta za digitalno emitiranje u multipleksu B.

Tehnički uvjeti bit će proslijeđeni Ministarstvu prometa i veza BiH za izradu odluke o korištenju multipleksa B.

Vijeće je pozdravilo aktivnosti Agencije na primjeni mjera koje imaju za cilj smanjenje cijena u mobilnoj telefoniji.

Iako prvi set mjera stupa na snagu 1. lipnja, očita su smanjenja u okviru pojedinih tarifnih paketa, te da mjere i prije primjene daju pozitivne rezultate. Danas je usvojena informacija o provedenoj analizi raspoloživosti obujma za mobilne pristupne sustave i mogućnosti uvođenja četvrte generacije mobilnih tehnologija. Nepostojanje strateških dokumenata u ovoj oblasti, koje usvaja Vijeće ministara BiH, dovodi do izravnih financijskih gubitaka za BiH, nemogućnosti da se unaprijedi informacijsko tržište te da se građanima osiguraju usluge po povoljnijim cijenama.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.