Posavina

Dezinformacije dovode do panike

poplave
23.03.2017.
u 10:00

Predstavnici Udruge građana “Budućnost” Modriča održali su trodnevnu radionicu s predstavnicima institucija iz općina Domaljevac-Šamac, Vukosavlje i Šamac.

Strategija

Tijekom tri dana radilo se na izradi strategije informiranja javnosti i podizanja svijesti o ulozi i mjestu civilne zaštite u lokalnim zajednicama. Ova aktivnost je organizirana u okviru projekta “Uspostavljanje održivih modela suradnje i koordinacije - do učinkovitijeg sustava zaštite i oporavka zajednica pogođenih poplavama” i provodi se u tri navedene općine.

Sudionici radionice s predstavnicima institucija iz općina Domaljevac-Šamac, Vukosavlje i Šamac bili su predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, obrazovanja, zdravstva, kao i mediji iz triju općina koji su zajedničkim snagama ukazivali na propuste, dobre strane, ali i mogućnosti koje su na raspolaganju kako se katastrofalne poplave ne bi ponovile.

- Opći je dojam svih da je prilikom poplava 2014. godine velik broj dezinformacija doveo do panike i nepromišljenih poteza građana. Na trodnevnoj radionici zaključeno je da se mora napraviti detaljan plan te imenovati nadležne službe za davanje izjava kako bi se spriječile situacije iz poplave u 2014. godini.

Radionica

Sudionici radionice dali su svoje prijedloge i smjernice za izradu strategije koja će se naći pred vijećnicima u svim trima općinama, sudionicama projekta, rekla je direktorica Udruge građana “Budućnost” Modriča Gordana Vidović. Projekt je podržala i Europska unija. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije