AccuWeather

Detaljna prognoza vremena: Evo kakva nas zima očekuje

zima
13.10.2016.
u 09:35

Zapadnu i središnju Europu čekaju brojne snježne oluje i opasnost od poplava, dok istočnu Europu čeka blaga zima, čak i iznadprosječno topla.

Zapadnu i središnju Europu čekaju brojne snježne oluje i opasnost od poplava, dok istočnu Europu čeka blaga zima, čak i iznadprosječno topla. Na Balkanu će biti suho....

Meteorološka služba AccuWeather objavila je sezonsku prognozu za Europu za nadolazeću zimu.

Prema toj prognozi zapadnu i središnju Europu čekaju brojne snježne oluje i opasnost od poplava, dok istočnu Europu čeka blaga zima, čak i iznadprosječno topla.

Dugo razdoblje suhog vremena očekuju se i na Balkanu. Nakon poplava koje su dijelove Balkana pogodile u kolovozu, stiže sušna zima s dužim toplim i iznadprosječno toplim vremenskim razdobljima. Olujni sustavi koji će utjecati na ovu regiju će općenito biti slabiji i ne očekuje se ponavljanje velikih poplava.

Snijega će na Dinaridima, balkanskim planinama i Karpatima biti ispod prosjeka, prenosi pogled.ba. 

Ne očekuju se dulja razdoblja hladnoće i ispodprosječnih temperatura. Tek krajem zime moguća su povremena razdoblja nešto nižih temperatura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?