Međugorje

Deseta svečana dodjela diploma Sveučilišta Hercegovina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
04.04.2016.
u 09:00

Svečana promocija, uručivanje stečenih diploma o akademskim zvanjima Sveučilišta Hercegovina upriličena je u konferencijskoj dvorani Herceg Etno sela u Međugorju.

Uz promociju dva doktora znanosti, 27 magistara struke (master) i 12 prvostupnika (bachelor), također su na Sveučilištu Hercegovine uručene i odluke o dodjeli počasne titule profesor emeritus prof. dr. Marinku Pejiću i prof. dr. Mladenu Vilotijeviću, piše Večernji list BiH.

Ova svečanost prigoda je da se upute izrazi potpore mladima koji su završili jedan važan obrazovni ciklus i nastavljaju se dalje razvijati u svojoj struci ili znanosti, prema vlastitim mogućnostima i interesima, naglasili su organizatori iz Sveučilišta Hercegovina na početku promocije.

Nazočnima se najprije obratio prof. dr. sc. Milenko Kundačina, rektor Sveučilišta Hercegovina.

Znanstveni rad

- U svojoj šestoj godini razvoja 1. travnja na sjednici Senata završen je proces preustroja Sveučilišta Hercegovina koje funkcionira s pet fakulteta, s četiri znanstvena područja i 18 studijskih programa s pripadajućim smjerovima,na sva tri ciklusa studija.

Do sada je na Sveučilištu Hercegovina svoj studij završilo više od 300 studenata, od toga je 18 doktora znanosti, više od 180 magistara struke i više od 100 sveučilišnih prvostupnika - bachelora, naglasio je na ovoj promociji prof. dr. sc. Milenko Kundačina, rektor Sveučilišta Hercegovina.

Rektor Sveučilišta Kundačina rekao je prigodom svečane promocije u Herceg Etno selu u Međugorju kako je na Sveučilištu Hercegovina angažirano više od 100 nastavnika i suradnika i da je na prvom mjestu ove visokoobrazovne kuće osiguranje kvalitete nastavno-znanstvenog rada u realizaciji studentskih programa, što se, po njegovim riječima, postiže kontinuiranim i sustavnim praćenjem, analiziranjem svih nastavno-znanstvenih aktivnosti.

Istaknuto je kako su tijekom ovih godina profesori i suradnici vodili studente najboljim putem ka profesionalnom pozivu, te im sugerirali da svoja znanja ugrade u dobrobit svoje obitelji i šire zajednice.

Zabavni program

U kulturnom dijelu programa nastupila je klapa “Trebižat” i mlada violinistica iz Čitluka Tara Brkić.

Na kraju za sve nazočne na 10. svečanoj promociji diplomanata Sveučilišta Hercegovina, koja je upriličena u konferencijskoj dvorani Herceg Etno sela u Međugorju, priređen je mali domjenak. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije