Županijski sud Sarajevo

Delibašić pušten iz pritvora, zabranjeno mu napuštanje mjesta prebivališta

12.07.2019.
u 09:58

Županijski sud u Sarajevu donio je 11. srpnja rješenje o puštanju iz pritvora Daria Delibašića, nakon čega je on pušten na slobodu, potvrđeno je Feni u tom sudu.

Kako je Feni rečeno iz Tužiteljstva  ŽS puštanje iz pritvora zatraženo je iz te institucije kao i određivanje mjera zabrane po čijem prijedlogu je Sud i postupio.

Delibašiću je tako zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta, putovanja te mu je izrečena mjera sastajanja sa određenim osobama.

- Izrečena mu je naredba da se mora povremeno javljati nadležnom državnom organu - navode iz Županijskog suda u Sarajevu.

Delibašića, sina legendarnog bosanskohercegovačkog košarkaša Mirze Delibašića, 17. svibnja uhitili su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova ŽS po nalogu Tužiteljstva ŽS koje ga sumnjiči za sudjelovanje u počinjenju kaznenog djela razbojništva i otmice iz Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Mediji su prenijeli da se Delibašić sumnjiči da je 20. travnja sudjelovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara "Mahala" u Sarajevu.

Naoružane osobe su onda u naselju Pejton na Ilidži presreli Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu. Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do idućeg dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka, a od njega su tražili milijun KM.

Delibašić je privođen i ranije u vezi istog slučaja, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije