Promocija turizma

Delegacija Vlade FBiH posjetila Park prirode Hutovo blato

10.06.2021.
u 17:35

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predvođena premijerom Fadilom Novalićem, posjetila je danas Park prirode Hutovo blato s ciljem njegovog promoviranja kao značajne i atraktivne turističke destinacije.

Premijer Novalić kazao je za Fenu da su danas nakon održane sjednice u Mostaru odlučili posjetiti taj jedinstveni park prirode te je pozvao građane da, posebno u vrijeme pandemije, posjećuju domaća turistička odredišta.

- Odlučili smo na ovaj način propagirati domaće turističke destinacije, a danas smo se uvjerili u jedinstvenu prirodnu ljepotu Hutovog blata - naglasio je Novalić.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić izrazio je zadovoljstvo zbog posjeta članova Vlade FBiH.

- Park prirode Hutovo blato je nažalost, još uvijek potencijal, koji je daleko od toga da je dovoljno iskorišten - kazao je Vidić. 

Međutim, tvrdi da u posljednjih nekoliko godina ipak postoje značajni pomaci te da su od Europske unije povukli milijun eura koji će biti iskorišteni za nove sadržaje kako bi dodatno obogatiti ponudu Parka prirode.

- Uvjeren sam da će novi sadržaji privući veći broj turista iz BiH i regije - naglasio je.

Direktor Javnog poduzeća Park prirode Hutovo blato Nikola Zovko kazao je da ta turistička destinacija ima brojne domaće i međunarodne reference kao stanište mnogobrojnih biljnih i životinjskih vrsta, a posebno ptica i riba.

Zahvalio je članovima Vlade FBiH koji su dolaskom podržali taj park prirode.

- Nastojimo park učiniti još boljim, održivim za buduće gospodarenje i za posjete. Možemo se pohvaliti međunarodnim projektima koje provodimo, a Vlada FBiH nam u tome svakako daje podršku, kazao je Zovko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije