sarajevo

Delegacija MO i OSBiH položila vijence na groblju 'Sveti Josip' u Sarajevu

ass
05.04.2017.
u 13:18

Delegacija Ministarstva obrane (MO) i Oružanih snaga (OS) BiH položila je danas vijence na Spomen obilježju poginulim braniteljima HVO-a na Rimokatoličkom groblju „Sv. Josip“ u Sarajevu, povodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i 12. godišnjice osnivanja Prvog pješadijskog (gardijskog) puka OSBiH.

Vijence su položili ministrica obrane Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, general pukovnik Anto Jeleč sa sUradnicima, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u BiH kao i predstavnici braniteljskih organizacija HVO-a.

Nakon polaganja vijenaca, u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu služena je sveta misa za poginule i umrle pripadnike HVO-a, koju je služio vojni biskup u BiH msgr.Tomo Vukšić.

Svetoj misi je prethodila duhovna priprava za pripadnike MO i OSBiH povodom Uskrsa.

Centralna svečanost obilježavanja 25. godišnjice osnivanja HVO-a i 12. godišnjice osnivanja 1. pješadijskog (gardijskog) puka OSBiH održat će se 7. travnja u kasarni “Božan Šimović“ u Čapljini, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?