mostar

Danas u 10 sati s mosta u Vojnu starta 1. mostarski polumaraton

09.04.2017.
u 07:00

Mostar će danas biti centar trčanja! Naime, u povodu održavanja 1. mostarskoga polumaratona - Central osiguranje u Mostaru će trčati 444 natjecatelja iz 16 zemalja svijeta. Polumaratonske utrke su najpopularnije kako velikom broju rekreativnih trkača tako i profesionalnim atletičarima. Dionica polumaratonske utrke duga je 21.097 metara.

Rekreativno trčanje

Važno je naglasiti kako svi veći gradovi u svijetu, ali i regiji, imaju polumaratonske utrke - Zagreb, Beč, Dubrovnik, Beograd, Ljubljana..., a na ovu kartu će danas prvi put biti ucrtan i grad Mostar kao kulturno, sportsko i gospodarsko središte Hercegovine. Sam broj od 444 registrirana natjecatelja dovoljno govori o kvaliteti i veličini ove manifestacije koja je u posljednjih nekoliko mjeseci u doslovnom smislu riječi probudila rekreativno trčanje u gradu na Neretvi. Za organizaciju ovakvih događaja potrebna je potpora šire društvene zajednice kojom su organizatori iz Udruge “Zdrav život - Kinezis” i više nego zadovoljni.

Uz samu organizaciju redom su stali predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić, kao i načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić sa svim djelatnicima PU Mostar, bez kojih ovakav događaj, zbog složenosti organizacije, ne bi mogao biti ni realiziran. Start 1. mostarskoga polumaratona bit će s mosta u Vojnu, uzvodno od središta grada, s početkom u 10 sati, dok je cilj utrke ispred tržnoga centra Mepas Mall.

Regulacija prometa

Zbog polumaratona će biti posebno reguliran promet, a u slijedećim ulicama promet će biti obustavljen u potpunosti:

Na potezu od mosta Vojno, Potoci - Raštani - Ulica 2. bojne Rudničke - Rudarska ulica promet će biti obustavljen u vremenu od 10 do 11 sati, potom, od vrha Avenije - Ul. kralja Tomislava - Ul. kralja Zvonimira - Ul. hrvatskih branitelja u vremenu od 10.30 do 12 sati, Bulevar - Logos, visoka škola Rodoč u vremenu od 10.45 do 12.30 sati. Potom slijedi Rodoč - Donja Mahala - Ulica Gojka Vukovića - Oneščukova ulica - Ulica Husnije Repca - Ulica Rade Bitange - Ulica Adema Buća - Bunur - Ulica braće Fejića - Ulica Mladena Balorde - Ulica X hercegovačke brigade - Carinski most u vremenu od 10.45 do 12.45 sati te će na kraju u Ulici kardinala Stepinca promet biti obustavljen u vremenu od 08.30 do 13 sati.

Organizatori 1. mostarskoga polumaratona građane mole za razumijevanje i strpljenje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?