rukotvorine

Damir iz Mostara pravi božićna umjetnička djela od drveta

ukrasi
25.12.2016.
u 17:02

U jedinstveni ručno rađeni božićni bor, betlehemske jaslice i izradu dekoracija božične noći, utrošio je oko četiri godine predanog rada

U domu obitelji Novaković vlada prava božićna čarolija. Sve ukrase pedestšestogodišnji Damir napravio je sam. U svaku rukotvorinu uložio je mnogo truda, strpljivosti i pedantnosti, a ljubav prema božićnim ukrasima i izradi ručno rađenih predmeta naslijedio je od svog djeda Šimuna.

"Uvijek mu je bor bio od poda do plafona, a sve figurice u Betlehemu pilane malom školskom pilom i od tanke šperploče. Vjerojatno gledajući njega da sam to sve zavolio i svake godine se potrudim da napravim nešto ovako lijepo", kazao je za N1 Damir Novaković.

U jedinstveni ručno rađeni božićni bor, betlehemske jaslice i izradu dekoracija božične noći, utrošio je oko četiri godine predanog rada. No ne žali, jer kaže to ga ispunjava i čini sretnim.

"U namještaju je sve inkrustrirano sa šperpločom od 3mm koju nabavljam kod privatnika u Mostaru. Imam neke male strojeve na kojima to režem, pa onda zvijezde režem, pa farbam, onda mnogo putam param jer netko kaže da ne valja, imao sam mnogo strpljenja i nije mi bilo žao izgubiti vrijeme".

Ljudi koji dođu i vide sve što je sam napravio, kaže oduševe se. A svoje umijeće prenosi i na kćerku. Sretan je jer se ljubav prema Božiću čuva, njeguje i prenosi na iduće generacije.

"Zahvalan sam svom djedu, majki i ocu što su mi usadili veliku ljubav prema Bogu, prema, prema ljudima, i prema drugima i drugačijima. Dočekujemo normalno u krugu svoje obitelji, dođe kćerka, dođe zet i ručamo zajedno, pomolimo se Bogu i to je to", ispričao je.

Ljubav prema izradi božićnih dekoracija, kaže iz godine u godinu sve je jača. Svake godine dolaze nove ideje, a sada će da uživa s obitelji u maloj božićnoj čaroliji i u njima najdražim i najposebnijim danima u cijeloj godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije