zakašnjela zima mogla bi izvući sezonu

Dalmatinci okupirali Kupres: 'Dolazimo svake godine, najbliže nam je, cijene su najpovoljnije'

HRT
30.01.2023.
u 08:13

- Obično svake godine dolazimo, u biti imamo ekipu koja tradicionalno treću godinu dolazi na Kupres. Nekako kako nam je naj bliže, cijene su najpovoljnije evo ima i snijega, kazala je Erna iz Knina.

Ljubitelji skijanja dočekali su svoj trenutak! Oni iz Dalmacije pohrlili su već tradicionalno na Kupres! Lijepo vrijeme, obilje snijega i pristupačne cijene privukli su skijaše u Bosnu i Hercegovinu. Domaćini trljaju ruke, zakašnjela zima mogla bi izvući sezonu!

Ljubitelji zimskih radosti iz Dalmacije i Hercegovine ovaj vikend okupirali su skijališta na Kupreškoj visoravni.

- Prvom aktivnim vikendom smo zadovoljni super, imamo puno gostiju pretežno iz Dalmacije, s tim da imamo i iz ostalih dijelova Republike Hrvatske, rekao je Ivan Bagarić iz Sportsko - rekreacijskog centra Čajuša, Kupres. 

Ljubitelji snijega dolaze s obitelji ili organizirano u skupinama putem turističkih agencija. Kapaciteti vučnica jedva su dovoljni za tisuće skijaša koji su došli uživati, javlja HRT

- Svaku zimu trudimo se doći. Ekipa, dobra staza, nije nam daleko. Tu smo za sat i pol, dobro je sve, rekao je Antoni iz Splita.  

- Super nam je bilo, prošle godine smo prvi put bili, tako da smo odlučili i ove godine doći. Čekali smo baš obavijest kad će se otvoriti skijalište, tako da možemo doći, rekla je Lorena iz Kaštela.  

- Obično svake godine dolazimo, u biti imamo ekipu koja tradicionalno treću godinu dolazi na Kupres. Nekako kako nam je naj bliže, cijene su naj povoljnije evo ima i snijega, kazala je Erna iz Knina. 

Svatko je za sebe mogao nešto naći, a cijene su svima prihvatljive.

- Ima staze za početnike, za napredne, baby lift za djecu, sanjkalište, znači prekrasno, rekao je Marin iz Knina. 

- Ja odem u Austriju isto, ali ovdje odnos je 55 EURA je dnevna karta u austrijskim skijalištima, a tu je za 2 dana 30, rekao je Mijo iz Zadra. 

Budući da je skijaška sezona kasno počela, domaćini se nadaju da će potrajati što dulje, kako bi barem malo nadoknadili gubitke nastale zbog nedostatka snijega potkraj prošle i početkom ove godine.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?