Ministar vanjskih poslova Srbije

Dačić: Stabilnost u BiH važna za stabilnost u regiji

Ivica Dačić
04.10.2016.
u 10:42

"Mi ćemo biti konstruktivan susjed, odnosno aktivni sudionik u svim aktivnostima koje mogu doprinijeti miru u regiji", rekao je Dačić

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je za stabilnost u regiji važna stabilnost Bosne i Hercegovine, kao i Republike Srpske.

"Mi ćemo biti konstruktivan susjed, odnosno aktivni sudionik u svim aktivnostima koje mogu doprinijeti miru u regiji", rekao je Dačić za Radio-televiziju Srbije komentairajući rezultate lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

On je ocijenio i da Vlada Mađarske nakon neuspjelog referenduma o kvotama Europske unije za prijam migranata, neće promijeniti poziciju prema migrantima.

"To znači da se ništa neće promijeniti na našim granicama. Srbija se nalazi u situaciji koja mora pažljivo osluškivati sve što se događa na Balkanskoj ruti. Srbija priprema mjere koje će doprinijeti da zaštitimo svoje nacionalne interese", rekao je Dačić.

Upitan o kandidaturi na predsjedničkim izborima 2017. godine, lider socijalista je rekao: "Sačekat ćemo, vidjet ću kakva je situacija, kakav je stav vladajuće koalicije o svemu tome".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije