potrošite višak kalorija

Da 'potrošite' kolač treba vam 300 trbušnjaka ili 200 sklekova

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
19.04.2019.
u 20:39

Ako dosad niste vježbali i nemate kondicije, iskoristite blagdane kao prekretnicu da počnete s redovitim vježbanjem. Ono je najbolji način da potrošite višak kalorija koje ste unijeli za blagdanskim stolom, kaže za 24sata.hr trener Robert Horvat iz Fitness Studija Gymnasium.

Dodaje kako nije dobro vježbati barem sat i pol do dva sata nakon obroka jer je sva krv koncentrirana oko želuca, zbog probave, pa vježbe imaju manji učinak. No osim toga nema razloga za izgovor, dodaje.

- Za vježbanje je dovoljno nabaviti mekanu prostirku, koja se može kupiti već za 30-ak kuna. No neke vježbe možete odraditi i u krevetu, ujutro nakon buđenja, ili na kauču - kaže sugovornik.

U suradnji s Doris Dragičević, voditeljicom fitness studija, preporučio nam je sedam vježbi koje mogu raditi i ljudi koji nemaju kondicije jer se brzina i način izvođenja mogu prilagoditi (primjerice tako da sjedite, ili da se oslonite na stolac), a korisne su jer će potaknuti jačanje mišića cijelog tijela. To su sklekovi, trbušnjaci s podizanjem gornjeg dijela tijela, trbušnjaci s podizanjem nogu, zabacivanja nogu, čučnjevi, iskoraci prema naprijed i iskoraci prema natrag. Važno je sve vježbe ponoviti u nizu od 10 do 15 puta, kaže trener Horvat.

Dodaje da se takvim treningom za početnike u prosjeku može potrošiti oko 150 kalorija, ovisno o vašoj težini, intenzitetu... No potrošnja je veća i radite li ih bez pauze. Najviše kalorija troše najsloženije vježbe, poput čučnja, jer uključuju velike mišiće, koji troše više kalorija, a malo manje troše, primjerice, trbušnjaci. Za veću potrošnju odradite više krugova, primjerice od tri do pet. Napravite 10-15 sklekova, trbušnjaka pa čučnjeva i ostalih vježbi te tako u nekoliko krugova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije