DEFINITIVNI RASKOL

D. Ljubić otišao iz stranke, idu i nove ostavke

Raguž
02.05.2014.
u 09:03

HDZ 1990. napuštaju njegovi osnivači

Nakon što je HDZ 1990. napustila većina onih koji su osnovali stranku, osipanje se ovih dana nastavilo i na nižim razinama. Predsjednik Županijskog odbora HDZ 1990. Vrhbosna Sarajevo i član Predsjedništva stranke Dražen Gagulić podnio je ostavku na te dužnosti. - Želim Vas informirati da zaključno s 29.4.2014. podnosim ostavku na dužnost predsjednika Županijskog odbora Vrhbosna Sarajevo i dužnost člana Predsjedništva HDZ 1990. i istupam iz stranke, napisao je Gagulić predsjedniku HDZ-a 1990. Martinu Ragužu. Većina članova ŽO Vrhbosna Sarajevo podnijela je ostavku, priopćeno je iz ŽO HDZ-a 1990. Također, i članovi Općinskog odbora HDZ-a 1990. Široki Brijeg, njih 21 od ukupno 25, podnijelo je ostavku u svim stranačkim tijelima.

Distanciranje od stranke

- Distanciramo se od ove i ovakve politike, i ovim putem istupamo iz stranke, navodi se u priopćenju Odbora koji je kao razloge naveo “pogrešan pristup pregovorima u okviru HNS-a i neprihvaćanje zajedničkog nastupa na predstojećim općim izborima”. Ostavku su podnijeli i čelnici HDZ-a 1990. u Bihaću, a očekuje se kako će sličan primjer do kraja tjedna ili početka idućeg slijediti i brojne druge podružnice HDZ-a 1990. na županijskoj i lokalnoj razini. Iz stranke je u srijedu izašao još jedan od visokih dužnosnika, Damir Ljubić koji je i državni ministar.

Ljubić skratio muke

- Da se ne bi zamarali stegovnim postupkom jer vremena ionako nemaju puno, ovim pismom im hoću olakšati posao te neopozivo napuštam sve stranačke dužnosti i istupam iz članstva - stoji u Ljubićevoj ostavci upućenoj na adresu HDZ-a 1990. Inače, protiv Damira Ljubića je pokrenut stegovni postupak u stranci, kao i protiv još nekih osoba koje su se usprotivile Raguževoj politici. Božo Ljubić je prije nekoliko dana u otvorenom pismu poručio kako HDZ 1990. više ne postoji, dok su i ostali koji ovih dana napuštaju ovaj politički projekt poslali poruke kako su izričito protiv svega što trenutačno radi Raguž i njegovi suradnici. S druge strane, Raguž sve ove događaje pokušava amortizirati izjavama kako se radi o profiliranju stranke te najavama kako će od svih koji napuštaju stranku tražiti da vrate i mandate koji su im pripali u državnim institucijama. Raskol u kojem se našao HDZ 1990. rezultirao je odlaskom Bože Ljubića, Damira Ljubića, Josipa Merdže, Slavena Raguža i brojnih drugih koji su bili simboli ove stranke. Većina njih je najavila da podržavaju politiku Hrvatskog narodnog sabora, te da će nastaviti politički djelovati.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar smjesak2222
smjesak2222
09:54 03.05.2014.

pa ako su ovi izasli iz stranke sta je onda od nje ostalo. sljedeci je rudo vidovic i slavica josipovic i to je to.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije