Premijerka RS

Cvijanović: RS ima pravo organizirati referendum

 Željka Cvijanović
15.09.2017.
u 13:14

Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović tvrdi da RS ima pravo organizirati referendum o svim pitanjima za koja smatra da su od interesa za građane.

Kaže da je politički stav RS-a da sve do sada o čemu se odlučivalo kada je riječ o referendumu, a i ono o čemu će se odlučivati, jesu stvari koje su važne za RS i o čemu njezini građani imaju pravo izjasniti se.

Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li u “Službenom glasniku RS-a” biti objavljena odluka Narodne skupštine o provođenju referenduma o Sudu i Tužiteljstvu BiH, koja je usvojena 2015., ali nikada nije i službeno stupila na snagu, rekla je da to nije pitanje za Vladu, već je usmjereno predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću.

- On je odgovorio određenim aktivnostima, obrazložio svoje postupke, te ostaje na drugim institucijama da urade svoj dio posla - kazala je ona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?