Provjereni recept

Čudo od čokolade - recept koji će te oduševiti

02.04.2024.
u 12:08

Čudo od čokolade je jednostavan čokoladni kolač naglašenih okusa! U nastavku ti donosimo provjereni recept gastro blogerice Nevene Josipović za čudo od čokolade u kojem će uživati sve generacije

Čudo od čokolade je pravo gastronomsko čudo koje će te oduševiti na prvi zalogaj! Riječ je o kremastim čokoladnim kockama koje se pripremaju u tren oka, a sastoje se od čokoladnog biskvita i bogate kreme od slatkog vrhnja i tamne čokolade.  

Zašto baš čudo od čokolade? Jer je glavni sastojak čokolada, a čudo je zbog izuzetne sočnosti uz koju su se višnje idealno uklopile.

Čudo od čokolade - omiljeni desert

Brze i jednostavne pripreme, čudo od čokolade možeš poslužiti kao popodnevni zalogaj ili ga pak možeš poslužiti i za vrijeme blagdana. Moj savjet pri izradi ovog kolača je da rubove kalupa u kojem ćete peći biskvit ne premazujete kako bi vam krema ostala na površini kolača.  

Čudo od čokolade možeš pripremiti i s voćem, primjerice s bananama ili jagodama, a ovog puta donosimo ti recept za čudo od čokolade s višnjama koje se odlično sljubljuju s bogatim okusima čokolade. Recept je zaista jednostavan i brz, a okus je fantastičan. Svakako isprobaj čudo od čokolade i oduševi najmilije domaćom i ukusnom čokoladnom slasticom.

SASTOJCI 
- jaje 5 kom 
- šećer kristal 5 žlica 
- suncokretovo ulje 100 ml 
- mlijeko 100 ml 
- kakao prah 3 žlica 
- oštro brašno 6 žlica 
- prašak za pecivo 0,50 kom 
- kompot od višanja 1 kom 
- slatko vrhnje 500 ml 
- tamna čokolada 300 g 

POSTUPAK 

1. Napravi snijeg od bjelanjaka. 

2. U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko. 

3. U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sve sastojke. 

4. Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna. 

5. Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta. 

6. U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu.  

7. Vruć biskvit prelij vrućom kremom. 

8. Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata