Biljka koja liječe

Čudo iz vrta: Uklanja bol, skida kile, čisti tijelo i njeguje kožu…

Peršin
21.02.2016.
u 07:10

U peršinu je najviše kalija, kalcija, fosfora, željeza, magnezija, mangana, bakra i drugih korisnih mikroelemenata

Poznato je da je vitamin C glavni antioksidant u ljudskom tijelu, koji neutralizira djelovanje opasnih slobodnih radikala. Inače, visoka koncentracija slobodnih radikala povezana je s nizom bolesti, pa tako i dijabetesom, rakom, astmom i drugima

Peršin je biljka koja je vrlo lako dostupna, a bogata je elementima važnima za zdravlje tijela. U peršinu je najviše kalija, kalcija, fosfora, željeza, magnezija, mangana, bakra i drugih korisnih mikroelemenata. Za izvrsnu detoksikaciju tijela preporučljivo je skuhati čaj od peršina. Osim detoksikacije, koristit će i za jačanje želučanih žlijezda, protiv bolesti srca, bubrega, a blagonaklono će utjecati i na metabolizam, piše “Dnevno“.

U peršinu se nalaze i dva vrlo važna sastojka – apiol i miristicin. Zahvaljujući njima, protok mokraće se znatno povećava, a to povoljno utječe na uklanjanje infekcije mokraćnog kanala. Flavonoidi koje sadrži peršin djeluju poput antioksidanata, a osim njih, peršin je bogat izvor vitamina A i C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?