nevjerojatni trikovi

Čudne namjene za kruh koje su našim bakama bile normalne...

kruh
07.01.2019.
u 18:53

Spužvasta supstanca je superzvijezda pri odstranjivanju mrlja sa zidova, tapeta, kuhinjskih ormarića i s drugih površina

Desetljećima prije Googlea, naše bake su imale mnoge trikove u rukavu zahvaljujući kojima je kuća bila uvijek čista i mirišljava, a njihova sposobnost da pretvore hranu u marljive proizvode za čišćenje i dalje je potpuno nevjerojatna. 

Štapić vanilije su koristile kao prirodni osvježivač zraka, limunov sok za izbjeljivanje odjeće, ocat za čišćenje, a postoji još niz svakodnevnih namirnica i proizvoda s kojima su radile čuda, piše portal Country Living. 

Ali ono što su bake radile s ustajalom kriškom kruha je, u najmanju ruku, čudno, ali i najinteligentnije od svega navedenog. 

Ustajalom kruhu su prvo odstranile korice potom su ga uvaljale u lopticu pri čemu je kriška bijelog ili raženog kruha postala prirodna gumica za brisanje. 

Spužvasta supstanca je superzvijezda pri odstranjivanju mrlja sa zidova, tapeta, kuhinjskih ormarića i s drugih površina. U stvari, prije gumice za brisanje, izvorne gumice na grafitnim olovkama su zapravo bile vlažne loptice kruha. 

- Gluten u kruhu upija prljavštinu i mrlje - piše Toni Hammersley u knjizi 'The Complete Book of Clean'.

- Kako bi očistili prljave i masne otiske prstiju nije poanta u trljanju kruhom o površinu. Otisak treba tapkati krušnom okruglicom i pripremite se - prljavi otisci prstiju će nestati. 

Također, kruh se može upotrijebiti za upijanje prolivenih tekućina, kako bi se očistio mlinac za kavu, ispoliralo metalno posuđe i pokupilo razbijeno staklo s poda. 

A kod kuhanja, stari kruh se može upotrijebiti za upijanje suvišne masnoće s površine juhe ili variva. Također, ima sposobnost apsorpcije okusa zagorjelog iz juhe, gulaša i umaka.

Uz sve nabrojano, treba napomenuti da za razliku od brojnih kupovnih proizvoda, kruh prilikom poliranja ili skidanja otisaka sa zida neće izgrebati površinu ili ukloniti boju, prenosi 24sata.hr.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?