ŽRTVAMA POTRESA

Crveni križ Federacije BiH dostavio humanitarnu pomoć Petrinji

03.02.2021.
u 13:02

Crveni križ Federacije BiH dostavio je humanitarnu pomoć Crvenom križu Hrvatske.

Više od 200 deka, 100 vreća za spavanje,  jastuka i jorgana, posteljine, električnih grijalica, različitih higijenskih sredstava kao i 10.000 sardina u konzervi, 3,3 tone brašna, šećera, ulja, tjestenine, dječje hrane i slično isporučeno je danas Crvenom križu Petrinje.

Ukupna procijenjena vrijednost donacije je oko 38.000 KM za 13.700 artikala.

- Osim ove pomoći, koja je skupljanja prema iskazanim potrebama Hrvatskog Crvenog  križa ubrzo će biti uručen i ček s novcem, koji je prikupljen pozivanjem na humanitarni broj Crvenog križa FBiH – 17023 - navodi se u priopćenju CKFBiH.

Bh. građani su od 29. prosinca, kada je otvoren humanitarni broj za stanovništvo ugroženo potresom u Hrvatskoj, do kraja siječnja pozvali ukupno 113.186 puta. 

U prikupljanju ove humanitarne pomoći sudjelovali su Crveni križ Unsko-sanske i Zeničko-dobojske županije, te društva Crvenog križa Žepča, Usore,  Novog Travnika,  Travnika,  Grada Mostara i Općine Kupres.

Crveni križ Federacije će i dalje, kako je to bila praksa i do sada, u duhu solidarnosti i humanosti nastaviti podržavati sve one kojima je podrška potrebna, priopćeno je iz Crvenog križa Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?