LAGANO

Crumble sa svježim malinama - najbolji proljetni desert koji možete poželjeti

Tatjana Miletić/MyTastyPot
29.04.2020.
u 08:09

Ovaj jednostavan, a tako ukusan recept darovala nam je gastroblogerica Tatjana Miletić, čiji blog "MyTastyPot" pobožno čitamo i uživamo u pripremi jela koja Tatjana dijeli sa svojim brojnim obožavateljima.

Jednostavan za napraviti, a još lakši i brži za pojesti. Ovo je zaista ukusno tijesto s kojim se možete igrati i kombinirati ga kako vam je volja, u ovom slučaju koristimo maline, a i sve ostalo voće dolazi u obzir. Ukoliko vam preostane malo pečenog crumblea, možete ga držati u hladnjaku i pripremati od njega razne poslastice (na primjer, cheesecake) - savjetuje Tatjana na svom blogu "MyTastyPot".

Crumble s malinama

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja: 15 minuta

Za 4 osobe

Foto: shutterstock

Sastojci:

100 g brašna

50 g hladnog maslaca

30 g šećera

200 g malina

3 žlice šećera

1 žličica naribanog svježeg đumbira

sok od pola limuna ili naranče

4 manje vatrostalne posude

Ako nemate manje posudice, možete peći u šalicama za kavu ili jednoj većoj posudi pa poslije rasporediti u zdjelice za posluživanje.

Priprema:

Maslac usitnite na kockice i sjedinite s brašnom, tako što ćete ih gnječiti vrhovima prstiju da dobijete mrvičastu teksturu. U tu masu umiješajte i šećer. Dobiveno tijesto rasporedite po velikom limu i pecite oko 15 minuta na 200 stupnjeva, dok ne dobije zlatnosmeđu boju i ne postane hrskavo.

Pomiješajte maline, đumbir, sok od limuna (naranče), šećer i rasporedite u vatrostalne posudice. Zatim po malinama pospite po šaku-dvije crumblea.

Sve zajedno sada pecite oko 10 - 15 minuta na 200 stupnjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije