ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak u Jermeniji ukazao na važnost unapređenja ekonomske suradnje

30.08.2017.
u 18:30

Prvog dana posjete Republici Jermeniji, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je s predsjednikom te zemlje Seržom Sargsjanom kada su naglašeni prijateljski odnosi između dvije zemlje bez otvorenih pitanja, ali je izražena potreba za razvojem ekonomskih odnosa.

Predsjednik Sargsjan je upoznao ministra Crnatka s trenutnim društveno-političkim dešavanjima u zemlji i najznačajnijim političkim izazovima prisutnim u regiJI, izražavajući nadu da će u idućem razdoblju doći do većeg obima suradnje BiH i Jermenije, prvenstveno u oblastima koje se tiču ekonomske i institucionalne suradnje.

Ministar Crnadak je također govorio o osnovnim vanjskopolitičkim prioritetima BiH, od kojih je proces eurointegracija istaknut kao najvažniji cilj bh. institucija, a tijekom sastanka bilo je govora i o najvažnijim dešavanjima u regiji zapadnog Balkana kao i suradnja među državama članicama inicijative WB6.

Tijekom dana Crnadak se susreo i s ministrom vanjskih poslova Jermenije Edvardom Nalbandianom te je i na tom susretu naglašena važnost uspostavljanja intenzivnije suradnje u oblasti ekonomije kao i razvoja parlamentarne suradnje između dviju zemalja.

Ministar Nalbandian je istakao potrebu uspostave direktnijeg kontakta na nivou ministarstava vanjskih poslova što bi za cilj imalo bolji razvoj ekonomskih i institucionalnih odnosa u idućem razdoblju.

Nakon sastanka ministri Crnadak i Nalbandian su potpisali Sporazum o bezviznom režimu između dvije zemlje za nosioce diplomatskih putovnica, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Drugog dana službene posjete Republici Jermeniji planirana je posjeta ministra Crnatka Narodnoj skupštini Republike Jermenije i sastanak s predsjednikom Narodne skupštine Republike Jermenije Arom Bablojanom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije