Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak u Dubrovniku: Intenzivirane aktivnosti na izradi odgovora na Upitnik

30.06.2017.
u 14:15

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sudjelovao je u Dubrovniku na sastanku ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) kojim trenutno predsjedava Republika Hrvatska.

Naglasivši da BiH pridaje veliku važnost tom političkom procesu, ministar Crnadak čestitao je Hrvatskoj na uspješnom predsjedavanju tim procesom.

Važnim je nazvao potrebu da se regionalna suradnja snažno razvija, dodajući da je to najbolji okvir za ekonomsko jačanje, transportno povezivanje i vladavinu prava u cijeloj regiji.

- Ako napravimo jake i prijateljske odnose, našu regionalnu suradnju možemo nastaviti i nakon završetka procesa europskih integracija, čime bismo artikulirali važne regionalne interese, slično kao što danas rade skandinavske i zemlje Višegradske četvorke - kazao je.

Ponovio je da je članstvo u Europskoj uniji najvažniji strateški vanjskopolitički cilj BiH, koji ima potpunu podršku i u Republici Srpskoj i u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ministar je naglasio da su se aktivnosti na izradi odgovora na Upitnik Europske komisije intenzivirale, apelirajući na članice Europske unije da se Bosna i Hercegovina podrži u što bržem dobivanju statusa kandidata.

Kako je planirano, Crnadak bi se večeras trebao susresti sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Hoytom Brianom Yeeom, a sutra bi trebao sudjelovati na Dubrovnik Forumu 2017, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?