sastanak

Crnadak - Tajani: Stabilnost alkana od velikog značaja za cijelu Europu

asd
26.04.2017.
u 17:35

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas u Briselu s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem s kojim je razgovarao o procesu europskih integracija BiH i regiona, aktualnoj političkoj situaciji u BiH i drugim temama značajnim za odnose BiH i Europske unije.

Crnadak je posebno istakao da europska budućnost BiH ima najveći mogući konsenzus i u Federaciji BiH i Republici Srpskoj, kao i kod sva tri konstitutivna naroda, te da predstavlja jednu od rijetkih tema oko koje su svi u BiH suglasni.

Ministar je izrazio očekivanje da će popunjavanje Upitnika Europske komisije biti završeno u prvoj polovini godine, te da će biti stvoreni uslovi da se BiH odobri kandidatski status do kraja 2017. godine.

Crnadak i Tajani su saglasni da je stabilnost regije Balkana od ogromnog značaja za cijelu Europu i da je neophodna intenzivna suradnja, posebno u oblastima kao što su borba protiv terorizma, migrantska kriza, organizirani kriminal i slično.

Tijekom razgovora, predsjednik Tajani je potvrdio snažnu podršku Europskog parlamenta i drugih institucija EU europskom putu BiH, te izrazio posebno interesovanje za stanje u oblasti medija, slobode govora i borbe protiv korupcije.

Dogovoreno je da će Tajani, na poziv ministra Crnatka, tijekom ljeta posjetiti BiH, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?