Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak se sastao sa Hoytom Brianom Yeeom i Maureen E. Cormack

crnadak
Foto: Vecernji.ba
1/2
30.11.2015.
u 16:35

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se 30. studenog 2015. godine u Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Hoytom Brianom Yeeom i veleposlanicom SAD u BiH Maureen E. Cormack.

Tijekom susreta su razmatrane teme vezane za proces europskih integracija BiH sa naglaskom na pripreme za podnošenje aplikacije za članstvo BiH u Europskoj uniji i prvi sastanak Vijeća za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju zakazan za 11. prosinac u Briselu.

Tijekom sastanka je razmatrana i novonastala situacija nakon Odluke Ustavnog suda BiH o neustavnosti postojećeg Dana Republike Srpske. Ministar Crnadak je informirao sugovornike o tome da se predmetna Odluka u Republici Srpskoj doživljava kao neprijateljski nastrojena prema RS, kao pokušaj negiranja RS, te kao definitivna potvrda da BiH treba da dobije novi zakon o Ustavnom sudu u kojem ne bi sudjelovale strane sudije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije