susret

Crnadak primio veleposlanike Republike Rumunjske i Kraljevine Švedske

susret
03.06.2016.
u 12:08

 Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je u četvrtak u odvojene posjete veleposlanika Republike Rumunjske u BiH Filipa Teodorescua i veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Fredrika Schillera.

Ministar Crnadak je veleposlaniku Teodorescuu, kojeg je primio u oproštajnu posjetu, zahvalio na osobnom unapređenju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Rumunjske tokom višegodišnjeg mandata u našoj zemlji. Zahvalio je na dosadašnjoj potpori Rumunjske na europskom putu BiH i izrazio nadu u njezin nastavak u kontekstu stjecanja statusa kandidata za članstvo u EU. Istaknuo je da će rumunjska iskustva na putu ka EU biti značajna i Bosni i Hercegovini, i iskazao interes BiH za jačanje suradnje i u okviru regionalnih inicijativa. Razmijenjene su informacije o najaktualnijim pitanjima koja opterećuju međunarodnu zajednicu poput migrantske krize, globalnog terorizma i kriznih žarišta.

Tijekom susreta sa veleposlanikom Schillerom, ministar Crnadak je istaknuo da je njegova nedavna posjeta Kraljevini Švedskoj bila vrlo uspješna i od velikog značaja za BiH i ovom prilikom je zahvalio veleposlaniku Schilleru na suradnji u organizaciji te posjete. Naglasio je značaj daljnje snažne potpore Švedske procesu proširenja EU i potpore Bosni i Hercegovini na europskom putu. Razgovarano je i o suradnji dvije zemlje na multilateralnom planu i razmjeni podrški u kandidaturama za međunarodne organizacije i tijela, priopćeno je iz MVP-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?