Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak primio veleposlanika Kraljevine Belgije za BiH sa sjedištem u Beču

Crnadak
18.11.2016.
u 13:30

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je jučer u posjetu veleposlanika Kraljevine Belgije za BiH sa sjedištem u Beču Viljema van de Vordea.

Sugovornici su ocijenili da su politički odnosi između Belgije i BiH vrlo dobri i da nema otvorenih političkih pitanja.

Tijekom sastanka razmijenjene su informacije i pogledi u vezi  s aktualnim zbivanjima u BiH  i svijetu. Sugovornici su se dotakli i aktualnih političkih tema u BiH, a zatim su razmijenili stavove u vezi nedavno završenih predsjedničkih izbora u SAD-u.

Crnadak je naglasio značaj daljnje snažne podrške Belgije procesu proširenja EU i podrške Bosni i Hercegovini na europskom putu. Veleposlanik je tim povodom naglasio da će Belgija posebnu podršku dati Direkciji za europske integracije BiH, kao i mehanizmu koordinacije u BiH, kroz ustupanje svojih ekspertskih kapaciteta i prenošenje svojih iskustava, imajući u vidu da slične mehanizme Belgija već godinama koristi, što može biti od velike koristi za Bosnu i Hercegovinu.

Kada su u pitanju mogućnosti za razvoj bilateralne s7uradnje BiH i Belgije Crnadak je ocijenio da aktivnosti treba fokusirati na intenziviranje ekonomske suradnje.

S tim u vezi, Crnadak je naglasio da su belgijske investicije dobrodošle u Bosnu i Hercegovinu, te da BiH ulaže napore da osigura dobru poslovnu klimu za sve investitore.

Sugovornici su se suglasili da BiH mora nastaviti s procesom reformi na ekonomskom i unutarnjem političkom planu, priopćeno je danas iz MVPBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije