posjeta

Crnadak primio u nastupnu posjetu veleposlanicu Njemačke

posjeta
24.08.2016.
u 16:45

 Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio u nastupnu posjetu veleposlanika Savezne Republike Njemačke Christiane Constanze Hohmann. 

Crnadak je izrazio dobrodošlicu novoimenovanoj veleposlanici, te naglasio da je upravo podrška koju Njemačka pruža Bosni i Hercegovini na putu njenih europskih integracija jedan od glavnih razloga što je naša zemlja i ostvarila nedavni napredak na svom europskom putu, što je kulminiralo predajom zahtjeva za članstvo u EU.

Dodao je da su na toj podršci i predstavnici vlasti, ali i svi građani Bosne i Hercegovine, veoma zahvalni.

Veleposlanica je izrazila zadovoljstvo i čestitala ministru na postignutom dogovoru u Bosni i Hercegovini o mehanizmu koordinacije, čime su značajno uvećane šanse Bosni i Hercegovini da već 20. rujna 2016., kada se sastaje Vijeće za opće poslove Europske unije u Briselu, bude prihvaćen zahtjev za članstvo Bosne i Hercegovine, što je ujedno i sljedeći korak ka sticanju statusa kandidata za članstvo u EU.

Homan je pohvalila rezultate koje je aktualna vlast u Bosni i Hercegovini ostvarila na putu europskih integracija, naglašavajući da je zaista za kratko vrijeme mnogo toga postignuto.

Ministar Crnadak je istakao da je podrška naroda u Bosni i Hercegovini za priključenje Europskoj uniji izuzetno velika, što predstavlja i ogromnu obavezu za političare u Bosni i Hercegovini da ispune visoka očekivanja njenih građana, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Sugovornici su se suglasili da napredak Bosne i Hercegovine na putu europskih integracija otvara i nove mogućnosti za ulaganja u BiH, te da je sada na našoj zemlji da iskoristi novonastale pogodnosti i privuče strane investitore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?