Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak primio podtajnicu Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Australije

05.07.2017.
u 19:55

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas podtajnicu Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Australije Penny Williams.

Sugovornici su se složili da su bilateralni odnosi dobri i bez otvorenih pitanja. Ministar Crnadak upoznao je podtajnicu Williams sa situacijom u Bosni i Hercegovini, načinom funkcioniranja vlasti te poduzetim koracima na putu ka europskim integracijama. Naglasio je da je 2016. godina bila najuspješnija za BiH na putu ka EU kao i provedbi reformi.

Crnadak je istaknuo da je proces europskih integracija Bosne i Hercegovine veoma važan za sve građane BiH te da za EU integracije postoji najveća razina konsenzusa na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.

Ministar Crnadak upoznao je podtajnicu Williams s očekivanjima od Summita u Trstu ističući očekivanje slanja jake poruke za pristupanje zapadnog Balkana Europskoj uniji jer EU neće biti kompletna dok zapadni Balkan ne bude sastavni dio ističući potrebu intenzivnog rada na prihvaćanju europskih vrijednosti, standarda i ciljeva EU.

Razgovaralo se i o borbi protiv terorizma te su razmijenjena iskustva o problemu povratka boraca s stranih ratišta koje pogađa obje zemlje.

Podtajnica Williams izrazila je zadovoljstvo zbog susreta u cilju poboljšanja i nastavka suradnje dvaju zemalja kao i razmjene mišljenja i sugestija oko zajedničkih pitanja. U cilju razvijanja suradnje Ministarstava vanjskih poslova dvije zemlje Williams je predložila sudjelovanje bh. diplomata na Diplomatskoj akademiji u Canberri, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije