SUSRET S DAČIĆEM

Crnadak: Nama je Srbija prvi partner i susjed

crnadak
26.07.2016.
u 16:15

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas u Beogradu s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

- Glavni povod današnjeg susreta je konkretna stvar, implementacija sporazuma o uzajamnom zastupanju kada je u pitanju pružanje konzularne i pravne pomoći. To se konkretno odnosi na OI u Riju. To je za nas značajno jer jedna ovakva aktivnost govori da smo oprijedljeni da radimo u korist naših građana - kazao je na početku obraćanja medijima Igor Crnadak.

Crnadak je dodao da je bitno poslati poruku o zajedničkoj opredijeljenosti za rad.

- Važno nam je da pošaljemo poruku da zajednički radimo i da zaista jesmo partneri i dobri susjedi koji rade zajedno. S druge strane važno nam je iz praktičnih razloga. Imamo delegaciju ljudi koji će putovati tamo, jedan broj naših građana dijaspore će doputovati na OI i važno nam je da im na ovaj način obezbjedimo konzularnu zaštitu i pomoć - istakao je Crnadak, piše N1.

Također, u idućih dan-dva će biti definirani svi detalji ovog dogovora.

- Mislim da smo napravili dobru stvar, dogovoreno je da u idućih dan dva definiramo sve detalje i građani će biti upućeni na prave adrese ukoliko budu imali nekih problema. Nadam se da neće biti potrebe za nekim intervencijama, tj. da građani neće imati problema - dodao je ministar.

Crnadak je na kraju obraćanja istakao da su BiH i Srbija prvi partneri i susjedi.

- Dodao bih da su Srbija i BiH prvi partneri. Nama je Srbija i susjed i partner. Točno je da mnogi žele političke glasove dobivati na prošlosti, žrtvama i sukobima. Mi želimo da kompromis i dijalog budu naš način riješavanja konflikata i naš put - potcrtao je Crnadak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije