sastanak

Crnadak i Yee razgovarali o političkoj situaciji u BiH

30.06.2017.
u 20:15

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas je u Dubrovniku razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Hoytom Brianom Yeeom o političkoj situaciji u BiH i nastavku potpore američke administracije provođenju reformi i osiguranju vladavine prava u BiH.

Crnadak je upoznao Yeea s namjerom BiH da što prije pošalje odgovore iz Upitnika Europske komisije u Brisel i započne diplomatsku ofenzivu u smjeru dobivanja statusa kandidata za članstvo u EU početkom 2018. godine.

Sugovornici su razgovarali i o inicijativi hrvatskih predstavnika o izmjeni Izbornog zakona, usvajanju Zakona o trošarinama, pripremama za Summit u Trstu, kao i o drugim aktualnim temama u BiH.

Šef bh. diplomacije je naglasio da je od presudnog značaja za stabilnost u BiH snažna potpora SAD-a Daytonskom sporazumu.

U nastavku razgovora Crnadak je rekao da je za razvoj demokracije u BiH i za održavanje poštenih izbora iduće godine potrebno osloboditi javne RTV servise političkog utjecaja i konačno započeti ozbiljnu borbu protiv korupcije od strane pravosudnih institucija u BiH.

Podvukao je da je važno da se u nastavku procesa europskih integracija medijima, pravosuđu ali i u drugim oblastima osiguraju visoki europski standardi i nesmetan rad neovisnih  institucija, kako bi se običnim ljudima vratila nada i zaustavio ubrzan odlazak, posebno mladih ljudi.

Crnadak i Yee sudjelovat će sutra u radu Dubrovnik foruma 2017 u Dubrovniku, priopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?