Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak: BiH u potpunosti posvećena ispunjavanju obaveza u okviru OESS-a

11.07.2017.
u 14:57

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sudjelovao je danas u Beču na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova OESS-a, u okviru kojeg je na plenarnom zasjedanju pod nazivom "Izgradnja povjerenja kroz dijalog i suradnju" istakao značaj suradnje i dijaloga zemalja članica OESS-a na svim nivoima.

Između ostalog, naglasio je da je BiH u potpunosti posvećena ispunjavanju svojih obaveza u okviru OESS-a te da je aktivna na državnom i međunarodnom nivou kada je u pitanju doprinos mjerama globalne prevencije u borbi protiv terorizma.

Također, istakao je potrebu da OESS prevaziđe unutarnje probleme koji su se manifestirali kroz predugačku raspravu o proračunu te nemogućnost postizanja dogovora o imenovanju na četiri najviše pozicije u strukturi OESS-a, jer je OESS organizacija koja ima specijalnu odgovornost za mir, sigurnost i stabilnost u Europi.

U drugom dijelu sastanka, ministar Crnadak je sudjelovao na okruglom stolu "Prevencija nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja dovodi do terorizma".

Na marginama sastanka ministara vanjskih poslova OESS-a sastao se s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

Glavne teme sastanka bile su što snažnija podrška Mađarske i Višegradska grupa naporima BiH da početkom iduće godine službeno postane kandidat za punopravnog člana Europske unije, kao i podrška Mađarske aktiviranju Akcijskog plana za članstvo u NATO-u za BiH do kraja ove godine, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije